Julkaistu , SopettajaKirsi

Olen luokanopettaja Kirsi. Ryhmässäni on 12 ekaluokkalaista ja 9 tokaluokkalaista, lisäksi "Pöllömetsän" porukkaan kuuluu 11 esikoululaista ja eskariope Anne. Teemme päivittäin tiivistä yhteistyötä.

Olin luokkani kanssa mukana jo Sormet-hankkeessa ja nyt jatkan uuden porukan kanssa Toisien sormien parissa. Syksyllä 2011 sain ensimmäisen kerran Ipadin käteeni ja sen jälkeen se onkin melko ahkerasti käytössä ollut. En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut tietotekniikasta tai teknisistä laitteista sinänsä, vaan suhteeni niihin on ollut hyvin pragmaattinen; miten näitä voisi hyödyntää? Ensimmäisissä iPad-koulutuksissa tunsin itseni todella tyhmäksi ja tietämättömäksi, enkä vieläkään tunne itseäni kovin osaavaksi ja taitavaksi iPadin käyttäjäksi - innostuneeksi kylläkin. Lasten into ja ennakkoluulottomuus on tarttunut ja olen uskaltautunut itse opettelemaan ja kokeilemaan asioita yhdessä lasten kanssa ilman turhaa virheiden pelkoa.

Olen todella iloinen, että Toisissa sormissa meidän koulusta on mukana monta aikuista yhdessä opettelemassa, jakamassa ja kokeilemassa. Vielä iloisempi olen siitä, että kaikki Pikkukoulun lapset ovat mukana!