Tekniikka motivoi luetunymmärtämiseen

Käyttäjän SopettajaRiikka kuva
Julkaistu , SopettajaRiikka

Luetunymmärtämistä täytyy harjoitella kyllästymiseen asti joidenkin oppilaiden kanssa. Siitä pitää yrittää tehdä mukavaa, jotta sitä jaksaisi tarpeeksi tehdä. Yksi motivointiapu on vaikkapa iPad. Mietin, kuinka saisin oppilaat innostettua taas kerran lukemaan. Väritystehtävät ovat yleensä aika mukavia ja ne muuttuvat vielä kivemmaksi, jos niitä voi tehdä välillä iPadillä. Etsin sovelluksen, johon voi lisätä väritettäväksi oman kuvan. Color Effects sopi tähän tarkoitukseen aika hyvin.

Runoja ja loruja (Sock puppets)

Käyttäjän SopettajaRiikka kuva
Julkaistu , SopettajaRiikka

Meillä oli kerran aiheena runot ja lorut ekaluokkalaisten kanssa. Löysimme hauskoja loruja ja puhuimme, että olisi hauska esittää niitä muulle luokalle. Yllättäen kuitenkin iski ujous ja esiintymisen vaikeus. Avuksi löysimme Sock puppets -sovelluksen AppStoresta. Sieltä valittiin hahmot, jotka sitten lausuivat lorut puolestamme. Tokihan lorut piti äänittää ensin sovelluksen avulla, mutta esiintymisen jännitys unohtui kokonaan, kun piti jännittää, että millaiselta se loru sitten kuulostaa seepran lausumana.

Kahoot

Käyttäjän SopettajaRiikka kuva
Julkaistu , SopettajaRiikka

Laitoin tuonne artikkeliosioon jutun Kahootista. Sitä voi kyllä käyttää monin tavoin. Oppilaiden kanssa teimme tietokilpailun (quiz) eläimistä ja eilen käytimme Kahootia opekokouksessa milipidekyselyn (survey) muodossa. Halusimme kerätä vähän kokemuksia siitä, miten meneillään oleva käyttäytymisperiodimme on tähän mennessä onnistunut. Tarkoituksenamme oli myös keskustella siitä, mitä koulussamme seuraisi kiroilusta ja toisten satuttamisesta.

TVT vs. vuorovaikutus

Käyttäjän SopettajaRiikka kuva
Julkaistu , SopettajaRiikka

Hei!

Täällä Lappeen koulun laaja-alainen erityisopettaja Riikka. Olen myös kouluni yksi TVT-vastaava ja yritän tänne blogiin kirjoitella muistiin oppilaiden kanssa tekemiäni juttuja.