Kymmenjärjestelmä

Julkaistu , SopettajaLiisa

Number Pieces Basic

Nyt löytyvät ykköset, kymppisauvat ja satataulut myös appista. Number Piecis Basic -appin avulla on helppo havannoida ykkösiä, kymppejä ja satoja. Tarvittaessa osien väriä voi vaihtaa. Tussin avulla voi kirjoittaa ja merkata kuvan päälle.

Kaksi kunkkua

Julkaistu , SopettajaLiisa

Matikkakunkku on varmasti monelle tuttu suomenkielinen appi, jossa voi harjoitella matematiikan taitoa laajasti. Maksullinen sovellus sisältää geometriaa, murtolukuja, tilasto- ja potenssilaskuja sekä yhtälöitä ja yhdistelmiä. Harjoitukset sopivat ala- ja yläkouluikäisille. Sovellus on sijoitettu keskiaikaan ja pelatessa nouset ylös yhteiskunnan portaita vastaamalla matematiikkakysymyksiin ja ratkomalla arvoituksia. Keräämällä tähtiä ja ansaitsemalla mitaleita tulet Matikkakunkuksi tai 
-kuningattareksi!

Lukemaan oppiminen

Julkaistu , SopettajaLiisa

Ekapeli on tietokoneella pelattava oppimispeli, jolla harjoitellaan lukutaidon perusteita. Ekapelistä on eri tasoisia versioita. Koska suomen kielessä puheen äänteet vastaavat tarkkaan kirjaimia, harjoitellaan Ekapelin eri versioissa kirjain-äännevastaavuutta, tavujen ja sanojen tunnistavaa lukemista sekä luetaan tekstejä.  

Lautapeli on aina lautapeli

Julkaistu , SopettajaLiisa

Olen löytänyt appeja, jotka ovat tuttuja lautapeleinä. Koulussa niitä on kuitenkin vain yksi jokaista peliä, joten on ollut ilo huomata, että saman pelin voi ladata iPadiin. Samoja taitoja voi siis harjoitella joko lautapelillä tai iPadillä. Pelien kuljettaminen ja säilyttäminen on kätevää iPadilla. Nappulat eivät ainakaan häviä!

Tässä muutama esimerkki.

Chocolate Fix

Molla

Julkaistu , SopettajaLiisa

Molla ABC -numero- ja kirjainpeli on ilmainen appi, joka sopii mainiosti numero- ja kirjainmallien harjoittelemiseen. Kirjain- ja numerovalikosta valitaan harjoiteltavat kirjaimet ja numerot sekä kuinka monta kertaa merkkejä harjoitellaan. Merkkejä voi siis olla useampia. Näin merkkejä voi valita sen mukaan mitkä tuntuvat oppilaasta haastavilta. Merkki tulee tehdä oikeaoppisesti ja tarkasti, jotta peli etenee. 

Ipadien hyödyntäminen S2-opetuksessa

Julkaistu , SopettajaLiisa

Tässä muutamia appeja, joita voi hyödyntää suomi toisena kielenä-opetuksessa.

Matikka 3-6 ja Matikka 4-7

Matikka 3-6 ja Matikka 4-7 appien nimet antavat olettaa, että kyseessä on vain laskemiseen liittyviä tehtäviä. Tehtävät ovat kuitenkin hyvin monipuolisia enkä rajaisi appeja mihinkään tiettyyn oppiaineeseen tai ikäryhmään. Matemaattisen ajattelun lisäksi tehtävien avulla voi harjoittaa ja testata suomen kielen ymmärtämistä luokittelussa, sarjoittamisessa ja vertailussa.

Esikoululaisiin tutustuminen iPadien avulla

Julkaistu , SopettajaLiisa

Näin kevätauringon paistaessa laaja-alaisen erityisopettajan katse suuntautuu jo tulevaan lukuvuoteen ja uusiin tuleviin ekaluokkalaisiin. Erityisopettajan työssä on tärkeää tukea esikoulun ja koulun nivelvaihetta. Laaja-alaisen erityisopettajan tulee tutustua tuleviin ekaluokkalaisiin eskarivuoden aikana ja saada käsitys erilaista tukea tarvitsevista oppilaista.

 

Ipadit laaja-alaisen erityisopettajan työkaluna

Julkaistu , SopettajaLiisa

Olen luokanopettaja Liisa Koskinen ja toimin tällä hetkellä laaja-alaisena erityisopettajana. Koulussamme on noin 160 oppilasta. Opetan luokkien 1-6 oppilaita 22 viikkotuntia ja tämän lisäksi luonani käy esikoululaisia pienissä ryhmissä. Minulla on käytössäni viisi oppilaille tarkoitettua iPadia. IPadeissä on silikoniset suojakuoret, jotka suojaavat kolhuilta ja estävät tablettia liukumasta pöydältä tai lapsen käsistä. Jokaisessa iPadissa on oma laitekohtainen Apple ID-tunnus. Vastaan kaikista iPadeistä eli päivitän ja lataan appit itse.