Click n´ Talk ja Talk´n Photos

Julkaistu , SopettajaIita

Click n´ Talk ja Talk´n Photos ovat appeja, joilla voi ottaa kuvia ja liittää niihin ääntä. Näitä appeja voi hyödyntää monella tavalla. Liisa kertoikin Click n´ Talk:n käytöstä S2 –oppilaiden kanssa kuvastojen tekemiseen. Samaa ideaa voi hyödyntää myös esimerkiksi dysfaatikkojen kanssa tai vieraiden kielten opiskelussa.

Lukemisen harjoittelua The 3R´s -menetelmällä

Julkaistu , SopettajaIita

Muutama ekaluokkalainen käy äidinkielen tunneilla luonani harjoittelemassa lukemista. Yksi tapa, jolla olemme lukemista treenanneet, on The 3R´s menetelmä. Jälleen Jennin blogista napattu idea. Menetelmässä tekstiä ensin luetaan useamman kerran, jotta lukeminen olisi sujuvaa (reread), sitten äänitetään (record) ja lopuksi  itsearvioidaan (reflect).

Comicbook!

Julkaistu , SopettajaIita

Comicbook oli minulle tuttu app, joten se pääsi hyötykäyttöön ensimmäisten joukossa. Appilla saa kätevästi kuvattua asiat suoraan ruutuihin, ja kuvia voi sitten muokata eri tyylisiksi sekä lisäillä puhekuplia, tekstejä ja muita tehosteita.

iPadien ihmemaassa

Julkaistu , SopettajaIita

Hyppäsin Etusormet-hankkeeseen mukaan tammikuussa, kun siirryin vakihommastani erityisluokanopettajana toiseen kouluun laaja-alaisen erityisopettajan sijaiseksi. Edeltäjäni oli ennättänyt hoitaa padien käyttöönottokuviot ja lataillut hyviä appeja valmiiksi, joten minun oli helppo jatkaa.