Opetushallituksen rahoittama Taped (tablet-pedagogiikka) -hanketta on käynnistelty syksyn aikana. Taped -hankkeessa on kaksi luokkaa, joista toisessa kaikilla oppilailla on iOS-laitteet. Tämä 6.luokka toimii Lavolan koulussa. Toisen luokan oppilailla on WIN-, iOS- ja Android -tabletteja. Luokka 0n 3. -4.luokka Lönnrotin koulussa. Miten pärjää opettaja ja oppilas tällaisessa monen käyttöjärjestelmän viidakossa, millaisia palveluita ja alustoja löytyy?

Taped-hankkeessa on kaksi luokkaa joista toisessa kaikilla oppilailla on iOS-laitteet, ja luokan koko infra on rakennettu palvelemaan iOS-laitteita. Tässä luokassa opettajalla on käytössään MAC ja näytön peilauksesta huolehtii AppleTV. Oppimateriaalia tehdään iBooks Authorilla ja sitä jaetaan iTunes Universityssä. Tämän luokan kuulumisia ja tapahtumia voit lukea tapd.ejuttu.fi -sivustolta Samulin 6a -välilehden alta. 

Toinen luokka on varustettu monilla eri laitteilla: oppilaista osalla on käytössä Microsoftin Windows-tabletit, osalla Applen iPadit ja osalla Samsungin Android-tabletit. Tämän ryhmän tarkoituksena on mallintaa ns. BYOD ( tai BAD -> bring any device ) -mallia. Millaisiin haasteisiin ja ongelmiin törmätään, millaisia etuja saavutetaan, miten luokan varustelu hoidetaan ja miten koko homma ylipäänsä toimii ? Tämän luokan tapahtumia ja kuulumisia voit seurata Miikan 3-4b -välilehden takaa !

BYOD tai BAD, illuusio vai mahdollisuus, siitä otetaan selvää tämän kevään aikana!