"Tuunaatha siekii tuntis"- TVT-veso houkutteli toista sataa opetusalan osallistujaa yhden päivän ajaksi Kimpisen koulukeskukseen. Oli hienoa, että opetuksen ja oppimisen TVT-mahdollisuudet herättävät kiinnostusta niin untuvikoille kuin konkareillekin. Veso-päivän aikana oli mahdollisuus tutustua iPad:n koulukäyttöön sekä kerätä kokemuksia ja näkemyksiä opetusteknologian hyödyntämisestä.

 

Kimpisen koulutuskeskuksessa lauantai-päivänä kuului vilkas puheen sorina, kun opetushenkilöstö kokoontui TVT-vesopäivään ja valmistautui pajakierroksille. Useat pajat olivatkin täynnä, mutta vielä löytyi jokunen vapaa paja, johon matti myöhäsetkin toivotettiin tervetulleeksi. Ipad, pelipedagogiikka ja Smart Board houkuttelivat jokaisessa pajassaan lähes 30 osallistujaa. Joissakin pajoissa jopa ylitettiin 30 osallistujan raja. Mielenkiintoisia kokemuksia oli siis esillä.

 

Veso-päivä oli työntäyteinen. Monissa pajoissa ei pelkästään luennoitu ajankohtaisista ilmiöistä vaan jaettiin kokemuksia ja päästiin kokeilemaan mm. mitä kaikkea Ipad tarjoaa koulukäyttöön. Itse kokeileminen tuntui osallistujista hurjan hauskalta ja mielekkäältä. Jälleen kerran saimme todeta TVT-koulutuksen mahdollisuudet ja tarpeet Lappeenrannan alueen kouluille.

 

 

Ipad:n maistiaisten ohessa oli mahdollisuus tutustua mm. Smart Board-perusteisiin, opetusteknologiaan, pelipedagogiikkaan, Mollan mediapajaan ja oppilaiden Apps tori-tarjontaan.

Koulutukselle on siis tarvetta. Katso veso-päivän kuvatunnelmia galleriasta