Miten iPad sopii ekaluokkalaisen työvälineeksi ? iPadin toimivuutta alkuopetuksessa selvitellään Sormet -hankkeen Lappeen koulun ekaluokan oppilaiden ja luokanopettaja Kirsi Ruuttulan kanssa.

pe 13.4 ei ollut epäonnen- vaan onnenpäivä Lappeen koulun ekaluokkalaisille. Opettaja Kirsi Ruuttulan mukaan iPadien saapumista ja hankejakson starttia oli odotettu kuumeisesti.

Suurimmalle osalle laite oli entuudestaan "jotenkin tuttu", ja niille joille ei, laite tuli tutuksi ensimmäisen tunnin aikana. Tunnelma luokassa oli innostuneen riehakas kun oppilaat sormeilivat laitteitaan näppärästi. Jälleen kerran sai huomata että alakouluissa nyt olevat oppilaat ovat tottuneita kosketusnäytöllisiin laitteisiin, arkailua laitteen käyttöön ei juurikaan esiinny. Tämä luo varmasti tulevaisuudessa painetta yläkoulujen ja ainakin lukioiden tottumuksiin, nyt alakouluissa olevat oppilaat ovat oikeasti niitä "diginatiiveja" jotka koulutiellä edetessään varmasti odottavat joustavia mahdollisuuksia myös koulujen laiteympäristöiltä.

Ekaluokkalaisten jakson etenemistä kannattaa seurailla Sormet -sivujen SopettajaKirsi -blogissa, kunhan Kirsi oppilaiden ohjaukselta ehtii bloginsa käynnistämään :)