Kokeilemalla opittua. Lapset opettelivat käyttämään iMovieta tehdessään elokuvia ja trailereita pikkukoulumme yhteisistä teemoista "avaruus" ja KKK = kiitä, kehu ja kannusta. Lopputuloksena hämmästyttävän upeita töitä.

Toinen luokkamme opettajista oli aiemmin käyttänyt iMovieta, toiselle asia oli uudehko. Osalle lapsista ohjelma oli tuttu entuudestaan ja he opastivatkin luokkatovereitaan ja opettajaakin :).

 Ohjelma on helppo oppia ja sillä saa helposti aikaan näyttäviä teoksia. Lapset innostuivat varsinkin trailerin teosta. Ohjelmassa on valmiina musiikkia ja taustakuvia. Aluksi valitaan aiheeseen sopiva teema (mm. kauhu, romantiikka, seikkailu jne.). Musiikit ja taustakuvat määräytyvät valitun aiheen mukaan.

Lapset saivat vapaat kädet elokuvien / trailereiden teossa. Työskenneltiin pienissä kuuden lapsen ryhmissä (eskareista- kakkosluokkalaisiin). Yhdessä lapset miettivät juonen ja kuviin / vidoihin liittyvät tekstit.   Näytelmävarusteet ja luokkamme kimochi-hahmot olivat kysyttyä tavaraa. Avaruuselokuvaan tarvittiin mitä mielenkiintoisempia varusteita, mm. spagetti. 

Lapset innostuivat työskentelystä niin, että koulun vapaa-ajallakin he ovat tehneet omia projektejaan iMovien avulla. Suu auki hämmästyksestä olemme niitä sitten yhdessä katselleet.

 

 

Toimittaja: 
SopettajaSanna

Avainsanat: